Edvin Eriksen fotografert på legevakten etter at han ble skallet ned i Oslo. Foto: Privat

Edvin Eriksen (22) ble angrepet av flere personer og skallet ned på en buss i Oslo sentrum. Angrepet etterforskes som hatkrim.

Episoden skjedde for en uke siden, og Eriksen mener gjerningsmennene var motivert av at han er homofil.

– Jeg er i grunnen ikke overrasket, for de fleste av de skeive vennene mine har opplevd det samme. Men jeg ble veldig sint og lei meg over at dette er realiteten i Norge i 2020, forteller 22 år gamle Edvin Eriksen til Dagbladet.

Oslo-politiet bekrefter til Dagbladet at de har iverksatt hatkrim-etterforskning i forbindelse med hendelsen. Så langt er ingen siktet i saken.

Hendelsen har satt spor.

– Det kunne jo gått mye verre. Hadde jeg for eksempel vært alene, uten de to venninnene mine som grep inn, eller et annet sted enn på en offentlig buss, kunne det jo sett veldig annerledes ut.

Eriksen ventet på nattbussen hjem sammen med to venninner da en gruppe på fire personer kom til samme busstopp og begynte å kritisere den regnbuefargede glorien han i denne anledningen hadde på hodet.

Da de gikk på bussen fulgte gjengen etter og fortsatte trakasseringen. Kort etter ble han skallet ned av en av dem. Tre av dem gikk av bussen ved neste stopp.

Den siste personen ble igjen og sa at hun tok sterk avstand fra det som hadde skjedd, og la igjen telefonnummeret sitt.

Saken etterforskes av hatkrimgruppa ved Oslo politidistrikt, bekrefter politioverbetjent og fagleder Monica Lillebakken i hatkrimgruppa overfor Dagbladet.

En av Norges mest omtalte bøker!
Kjøp Halvor Foslis bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂