Nytt

Leder av Ny Alliance, Naser Khader, mener det bør vurderes om Islamisk Trossamfund skal miste retten til offentlig støtte og alle fordeler som følger med. Bakgrunnen er at lederen sier han følger Yusuf al-Qaradawi, og samarbeidet med Hizb ut-Tahrir.

»At lederne af Islamisk Trossamfund støtter en ekstremist som al-Qaradawi, der har opfordret til boykot af danske varer, og at deres talsmand Kasem Ahmad har tætte forbindelser til Hizb ut-Tahrir giver grund til at genoverveje principperne for, hvordan et trossamfund bliver godkendt«, siger Naser Khader til Jyllands-Posten.

»Jeg vil ikke forbyde trossamfund, men hvorfor skal den danske stat støtte trossamfund, der læner sig op ad ekstreme ideologier, som opfordrer til vold«, spørger lederen af Ny Alliance.

Fordele ved godkendelse
Når et trossamfund er godkendt, får dets forkyndere ret til opholdstilladelse, bidrag til trossamfundet kan trækkes fra i skat, og man opnår en række andre skattemæssige fordele.

Derudover har godkendte trossamfund ret til at foretage vielser og at anlægge egen begravelsesplads.

Khader vil straffe trossamfund