Nytt

12. september i år fortalte Krekar i Oslo Tingrett hva han bedrev dagene med. Han sa i dette bevisopptaket at han kun sitter hjemme og går bare ut en time hver fredag.

Fra sin egen stue driver han flere nettsider, blant annet Dorbeen. com.

I tingretten ble Krekar spurt om hvem som står bak dorbeen.com, men han nektet å svare. I rettsprotokollen står det: «På spørsmål om hvem som er innehaver av dorbeen svarte han at han – i Guds navn – ikke vet dette.»

NRK kan dokumentere at dorbeen.com er registrert i kona til Krekar sitt navn. I registreringsskjemaet er både riktig adresse og telefonnummer til deres bolig i Oslo oppgitt.

Dorbeen er en islamistisk nyhetsportal der Krekar blant annet skriver om amerikanske tap i Irak og Afghanistan. Personer i det kurdiske miljøet i Norge sier at disse tapene formidles med glede.

På siden finner vi kritikk av det nye styret i Irak som omtales som vantro mennesker som samarbeider med fienden. Vi finner overskrifter som «Vesten tapte mot terror».

NRK har vært i kontakt med en rekke personer som har oversatt siden. Ingen av dem vil stå fram med navn i frykt for hva som kan skje.

Krekars propaganda-nettside