Karaktermord er blitt den nye sporten til mediene. Sistemann med hodet på blokka er Per Ditlev-Simonsen, Oslos ordfører. Han har hatt noen kroner på bok i Sveits for noen år siden, som han ikke har oppgitt. Too bad. Høyres Erna Solberg benytter anledningen til å vise at hun ikke har ryggrad.

I stedet for å minne mediene om at dette er forhold som ligger langt tilbake i tid og er kommet opp på grunn av en skilsmisse hvor det er fiendskap, velger hun å avsette Ditlev-Simonsen fra valgkampen for åpen mikrofon. Solberg skal liksom være rakrygget. I stedet viser hun at hun ikke er til å stole på og kaster sine partifeller til ulvene. Trolig taper Høyre flere velgere på det enn om hun hadde backet ham forsiktig og i det minste nektet å dolke ham i ryggen offentlig.

Folk savner personer med mot, som tør å be mediene dra dit pepperen gror. Visst er det noen som gjør feil, men like visst er det at mediene går som en siklende ulveflokk og venter på neste bytte.

Noen av oppslagene om Märtha Louise var riktig sjofle. I Vær varsom-plakaten heter det at man skal beskytte folk mot seg selv. Märtha Louise tilhører samfunnets toppsjikt, men hun lever nok litt på siden med sine interesser og bakgrunn. Hun virker ikke helt å forstå hva hun gjør når hun trekker inn Tønne-saken og Valla-saken. Trenger man kjøre kniven helt inn? Journalistikken elsker the underdog. Men kunne man ikke greie seg med litt vanlig medmenneskelighet? Og la være å trå sin neste under jernslått hæl?

Den straffen Ditlev-Simonsen får av mediene er hundre ganger strengere enn eventuell straffeskatt.

Bare måten saken kjøres frem på viser at man egentlig ikke gidder å tenke proporsjoner. VG har en to siders artikkel om Ditlev-Simonsen-familiens eiendomsportefølje, som det hevdes er «en av de flotteste i landet». Tre voksne mennesker har noe hytter her og der. En av dem er gedigen, men hva så? Er det meningen å vise at Ditlev-Simonsens egentlig har en stor eiendomsformue? Det har de slett ikke, og det vet VG godt. Men det passer å late som. De finnes hundrevis av mennesker som er mange ganger så rike som Ditlev-Simonsen, men nå var anledningen der: Et feilstegn innhenter en kjent politiker. Stikk ham ned.

Erna har ikke politisk nese når hun pliktskyldig og korrekt tar avstand fra Oslos ordfører og ber ham holde seg vekk fra valgkampen. Dette får Ditlev-Simonsen kommunisert via Dagsrevyen!

Erna burde forsvart ham og sagt at nå får vi vente og se, Ditlev-Simonsen har lovet å innrapportere alle forhold til skattemyndighetene osv. Det er kjedelig, men det er altså en opprivende skilsmissesak som ligger bak. Man vasker ikke skittentøy i full offentlighet. Hvorfor ikke litt stil fra en Høyre-leder, som viser at man ikke bøyer seg for mobben? Men nei, heller ikke denne gangen lar Erna sjansen gå fra seg til å markere at man står for noe annet.

Mens Siv Jensen forsvarer Per Sandberg når han har vært beruset på Stortingets talerstol.
Det er hos white trash-partiet Frp at man finner bonding, mens blazer-Høyre fortsatt stikker hverandere ned. Det har ikke Høyre råd til.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂