Sakset/Fra hofta

Folketingskandidat Abdol-Hamids støtte (på prinsipielt grunnlag) til de irakerne som kjemper mot internasjonale styrker i Irak har vakt en smule irritasjon i det ganske Danmark. Det har antagelig sammenheng med at Enhedslistens kontroversielle kandidat er så uheldig at hennes holdninger og uttalelser så godt som alltid blir misforstått og feiltolket av a) et samlet pressekorps, b) samtlige politikere og c) alle andre. Men det er naturligvis en trøst for oss alle at hun får full oppbakning av Partiet.

I et støttende forsøk på å gyte olje på opprørte bølger og oppklare eventuelle misforståelser har Enhedslistens ledelse derfor hatt en intern debatt om sitt standpunkt og hva partifelle Abdol-Hamid egentlig mente. Resultatet er at partiets offisielle holdning i forhold til væpnet motstand i Irak pr. nå er følgende (på prinsipielt grunnlag):

«Enhedslisten allierer sig med de dele af modstandsbevægelsen, der både kæmper imod besættelsen og kæmper for den irakiske befolknings ret til social, demokratisk og økonomisk udvikling.»

Enkelt, prisverdig og veldig prinsipielt alt sammen; grundig referert av avisen Information.dk i en lengre artikkel. Imidlertid er det er fare for at den opplysende artikkelen kan ha vært i lengste laget, hvilket kommentator Niels Christensen bemerker:

Og samtidig siger Rune Lund:

‘Jeg kender ikke en eneste fornuftig, progressiv, demokratisk væbnet modstandsbevægelse i Irak, som man kan støtte,» siger udenrigsordfører Rune Lund.

Så Enhedslisten støtter principielt noget som Rune Lund siger ikke findes ?

Det som Enhedslisten støtter må være det gamle princip om at et undertrykt folk altid har ret.
Problemet i Irak er bare lige at finde ud af hvem det er der er undertrykt. Og som altid glemmer Asmaa og Enhedslisten Kurderne.

Nå ja det skyldes at de ikke er imod amerikanerne.

Nei, finnes det ikke en fornuftig, progressiv og demokratisk væpnet motstandsbevegelse i Irak man kan støtte, så har man selvfølgelig ikke noe annet valg enn å orientere seg mot al Qaida og andre militante islamister. Selv om de mangler både fornuft, progressivitet og demokratisk innstilling er de i det minste bevæpnet og dreper motstandere over en lav sko, så at de må støttes sier seg jo nærmest selv? Dessuten fremstår man da som konsekvent mot USA og deres samarbeidspartnere, og det er tross alt det aller, aller viktigste når det kommer til stykket.

Og hva er vel spikerbomber, moskèødeleggelser og nitidig planlagte massedrap på sivile i alle aldre mellom venner?

Information: Enhedslisten i splid om støtte til væbnede irakiske modstandsbevægelser

Les også

-
-
-
-