Nytt

Britiske myndigheter flytter 80 arbeidsplasser i den offentlige sektor fra den tidligere stålbyen Corby, som er preget av svært høy arbeidsløshet. Hovedårsaken til flyttingen er at flertallet av innbyggerne i Corby er for hvite og for britiske for myndighetene, som ønsker større etnisk mangfold i offentlige stillinger.

Det er hardt tiltrengte stillinger innenfor fengselsvesenet som nå flyttes, og da en konservativ lokalpolitiker ba myndighetene om en forklaring mottok man et oppsiktsvekkende svar, skriver Daily Mail:

In an astonishing reply, director of finance Ann Beasley – one of Home Secretary John Reid’s top civil servants – said the town had too many white British residents.
As a result, it does not satisfy the drive to recruit more ethnic minorities.

Under the heading «key influencing factors», the letter states: «Our ability to attract a more diverse workforce – 93.7 per cent of the population of Corby are white British, compared to 59.6 per cent in Leicester.

Opprørte lokalpolitikere i Corby anklager Labour for rasisme mot hvite, og vurderer å anmelde myndighetene i henhold til loven om diskriminering (Race Relations Act). Loven er imidlertid mulig å omgå for myndighetene hvis de benytter «positive særtiltak for å møte myndighetenes rekrutteringskrav». For eksempel vil det være ulovlig å si at arbeidsplassene skal fylles av etniske minoritetspersoner, men det er ikke ulovlig å flytte arbeidsplasser til et område hvor pågangen av søkere fra etniske minoriteter vil være større. Saken i Corby har derfor vekket mistanke om at myndighetenes praksis foregår i større skala.

The Conservative’s diversity spokesman, Dominic Grieve, said: – This is very worrying. The Government should not be penalising people because of the ethnic make-up of where they live. The Government needs to explain just how widespread this policy is.

Louise Bagshawe, the candidate who received the letter, said: – Labour has controlled Corby council for 23 years and the town is very deprived. We have the lowest wages in Northamptonshire. Now locals are being told that Corby is too British for British jobs.

Kettering’s Tory MP Philip Hollobone, whose constituents are also facing job losses, added: -People will be hugely offended that a decision like this is being made on racial grounds.

En talsmann for Likestillingskommisjonen (Commision for Race Equality) uttaler at dersom de mottar en anmeldelse fra noen av de avskjedigede vil kommisjonen innlede en full granskning.

Britiske myndigheter står ved sin avgjørelse, og i løpet av måneden mister 80 innbyggere i Corby sine arbeidsplasser som et ledd i myndighetenes plan for større etnisk mangfold i det offentlige Storbritannia.

The Home Office last night stood by the letter, saying that attracting a «more diverse workforce» was a «key factor» in moving the jobs.

Dailymail.co.uk: The town branded too white and too British