I fire år har bildene av Muhammed ligge ute på nettsidene til Universitetet i Bergen. De er blant annet innsamlet av forsker Ingvild Flaskerud på reiser i Iran. Nå er de fjernet. Universitetet vil ikke støte noen.

Stort klarere kan man ikke demonstrere at dette handler om selvsensur. De iranske bildene er normale, aksepterte bilder av Muhammed, som selges på gaten i Iran. De inngår i en vitenskapelig utstilling. Når heller ikke disse kan vises av frykt for å støte, har man egentlig demonstrert at dette handler om en innskrenking av ytringsfriheten.

Da kan man heller ikke forske på Koranen, som ifølge islam er skrevet av Allah, utenfor tid og rom. Å anlegge vanlige tekstkritiske metoder vil være blasfemi.

Universitetet i Bergen fjernet Muhammed-bilder fra sin netts

(VG Nett) Bilder av profeten Muhammed hadde ligget på Universitetet i Bergens nettsider i over fire år. Nå har universitetet fjernet illustrasjonene inntil videre.