Kommentar

Er det at filmen om to palestinske selvmordsbombere får Golden Globe et tegn på nihilisme, eller skyldes det filmens kvaliteter?

Caroline Glick i Jerusalelm Post mener:

The sight of the Jewish American diva Sarah Jessica Parker, of Sex in the City fame, excitedly announcing that a film which glorifies the mass murder of Jews in Israel was the big winner for 2005 only served to demonstrate how deep this trivialization of evil now runs.

Men det er et helt annet inntrykk man får av å lese det liberale jødisk-amerikanske bladet Tikkuns omtale av filmen og regissøren. Det faktum at Cinemateket i Jerusalem satte opp igjen film da den ble prisbelønnet, sier også sitt. Det gjør også det faktum at den israelske hæren ga tillatelser til fimingen, og siste del ble gjort i Nasaret, da det ble for utrygt i Nablus.

Filmen er ikke dokumentarisk. Den er innspilt med profesjonelle skuespillere.

In Conversation: Paradise Now Director Hany Abu-Assad
http://www.tikkun.org/magazine/specials/agassi