Kommentar

Drenge med indvandrerbaggrund har alt for ofte et uacceptabelt kvindesyn, der er ødelæggende for integrationen. Derfor skal de lære at tale ordentligt til eksempelvis kvindelige skolelærere og klassekammerater.
Det mener regeringen, der nu målretter en millionpulje under Integrationsministeriet til holdningsbearbejdning af drenge med anden etnisk oprindelse end dansk.
Integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) påpeger, at der er behov for et opgør med drengenes opfattelse af kønsroller. Hun har fået flere breve fra skolepiger, der klager over forulempelser. »Pigerne bliver kaldt ludere og andre nedsættende ting. Det er uacceptabelt. Der er grupper af drenge med anden etnisk baggrund, som vi skal i kontakt og dialog med,« siger Rikke Hvilshøj.
Hun vil heller ikke acceptere, at kvindelige skolelærere kan have vanskeligt ved at undervise, fordi indvandrerdrengene ikke respekterer dem. »Selvfølgelig skal en kvindelig lærer ikke finde sig i at blive kaldt »en hvid luder«, ligesom drengene ikke skal finde sig i at blive kaldt »sorte svin«,« siger Hvilshøj, der med kampagnen også ønsker et opgør med drengenes kontrol af deres søstre.

Landets krisecentre oplever således, at drenge føler sig kaldet til at træde i karakter, hvis pigerne i familien opfører sig på en måde, som drengene selv slipper af sted med – eksempelvis at have dansk kæreste. Det oplyser sekretariatsleder i Landsorganisationen af Kvindekrisecentre, Anne Mau: »Vi har set drenge ned til seksårsalderen kommandere med deres mor, når de ankommer på et krisecenter, fordi de nu som det ældste mandlige familiemedlem er familiens overhoved.« (jyllands-posten)