Nytt

Innvandrergutter- og menn utsetter innvandrerjenter for voldtekt og andre seksuelle overgrep, og truer dem til taushet ved å henvise til ærebegreper som innebærer at jentene selv blir betraktet som den skyldige part fordi de frivillig møtte gutten eller mannen, sier danske sosialarbeidere. Jentene frykter blant annet reaksjonen fra sine foreldre:

Socialformidler Birgitte Karlsson, der leder et dagtilbud for unge med indvandrerbaggrund i Høje Taastrup, har i en periode på tre måneder mødt ca. 15 indvandrerpiger, som har været udsat for voldtægt eller andre seksuelle overgreb fra indvandrerdrenge.

»Ofte har pigerne chattet med drengene på internettet, hvorefter de har aftalt at mødes. Men drengene har i disse tilfælde misbrugt pigerne og har efterladt dem med trusler om, at de ville fortælle pigernes forældre, at pigerne selv indvilgede i at have sex med dem. Og i nogle indvandrerfamilier er det at have sex før ægteskabet det værste, en pige kan gøre. Derfor tør pigerne ikke fortælle om overgrebet,« siger Birgitte Karlsson.

Sykepleier Kristina Aamand – som selv kommer fra en muslimsk familie – arbeider med seksuelt misbrukte innvandrerjenter ved Senter for Voldtektsofre på Rigshospitalet, og driver den private rådgivingstjenesten Ny møydom der hun hver måned treffer på en eller flere innvandrerjenter som har vært utsatt for seksuelle overgrep fra innvandrergutter:

»Som muslimsk indvandrerpige bliver man opdraget til, at hvis man har sex før ægteskabet, bliver man straffet af Allah. Sex før ægteskabet er ifølge islam den største skam. Der er nogle af drengene, der bruger dette æresbegreb mod pigerne, for pigerne vil blive betragtet som de skyldige.«

Aamand mener at forbudet om sex før ekteskapet som alminnelige innvandrerjenter er utsatt for, er et større integrasjonsproblem enn enkeltstående, dramatiske hendelser som æresdrap og tvangsekteskap:

»Hvis en indvandrerpige ikke kan bestemme over sin egen krop, er det faktisk lidt lige meget, om hun bliver tandlæge. Integreret i Danmark er hun i så tilfælde ikke,« siger Kristina Aamand.

Hun efterlyser akut hjælp og rådgivning til indvandrerpigerne samt forebyggende seksualundervisning om personlige grænser. Desuden mener hun, at det er nødvendigt med et opgør med æresbegreber og holdningen til sex før ægteskabet i indvandrerfamilierne:

»Men det opgør skal komme fra de unge selv.«

Jyllands-Posten: Muslimske piger udnyttes til sex

Via Snaphanen