Kommentar

Angrepet på eiendommen til den danske integrasjonsministeren får en nokså lunken omtale i norske medier. Mens danske politikere naturlig nok er sjokkerte, skriver aftenposten.no kjølig at «Bilen til den danske immigrasjonsminister, Rikke Hvilshøj, ble satt fyr på natt til onsdag.» Som om det var en dagligdags hendelse. Ilden spredte seg til selve bolighuset, men ble raskt slukket. Det kunne gått verre.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er »dybt rystet«.

«Politikerne bruger ord som ’afsky’ og ‘terror’ efter at integrationsminister Rikke Hvilshøj (V) i nat blev udsat for et brand-attentat på sin private bopæl i Greve syd for København.»

Ministeren selv Rikke Hvilshøj er »rystet og vred«, men har ikke til hensikt å la seg presse til å gå av som minister.

Hvis det er riktig at det er en antirasistisk gruppe som står bak brannstiftelsen, Danmarks «racistiske flygtningepolitik» oppgis som motiv, tyder det på at antirasister ikke lenger viker tilbake for å bruke voldelige midler.