Kommentar

I et forsøk på å unngå noe tilsvarende de internasjonale mediers fabrikasjoner av løgner omkring militæroperasjonen i Jenin våren 2002 inviterer nå den israelske hæren journalister med seg inn i Rafah mens kamphandlingene foregår.

I følge nettmagasinet Israel Insider fungerer ikke denne nye strategien – mediene overdriver både antall drepte og antall revne hus og unnlater å informere om bakgrunnen for operasjonen.

Samtidig hevdes det at den israelske regjeringen som et ledd i en eventuell tilbaketrekning fra Gaza kan komme til å gå med på utplassering av internasjonale styrker langs Gaza-Egypt-grensen. De internasjonale styrkene vil angivelig kun bli utplassert i området mens tilbaketrekningen foregår, da langvarig tilstedeværelse av fredsbevarende styrker, for eksempel ved Suez eller i Sør-Libanon, ikke har kunnet beskytte israelerne mot angrep.

Hvor sterkt ønsket om å bli kvitt Gaza er i den israelske befolkningen viser lørdagens demonstrasjon i Tel Aviv, der godt over 100 000 fremmøtte viste sin støtte til Sharons tilbaketrekningsplan.