I et intervju med CNN fredag sa terrororganisasjonen Hamas’ talsmann Osama Hamdan, at han ikke visste hvor mange av de 120 gislene i Gaza som fortsatt er i live. 

Krever ubegrenset tid 

– Ingen har noen anelse om det. Hamdan hevdet i tillegg at da Israel Defense Forces lørdag frigjorde fire gisler, ble tre andre drept, blant dem en amerikansk statsborger.

Skjebnen til de 120 gjenværende gislene er avgjørende for enhver avtale som kan få slutt på konflikten mellom Israel og Hamas. Men Hamdan sier at en avtale om å løslate dem må inneholde garantier om permanent våpenhvile og fullstendig israelsk tilbaketrekning fra Gaza.

– Israelerne ønsker bare seks ukers våpenhvile. Derefter vil de fortsette krigen. Jeg tror ikke amerikanerne så langt har klart å overbevise dem om å akseptere en permanent våpenhvile, hvilket må være en del av avtalen.

Angrepet skyldes Israel

CNN spurte gjentagne ganger om Hamas angret på angrepet den 7. oktober. Hamdan svarte at det var «en reaksjon på okkupasjonen»:

– Ansvaret har den israelske okkupasjonsmakten. Hvis du gjør motstand vil de drepe deg. Hvis du ikke gjør motstand vil de også drepe deg. Så hva skal vi gjøre, bare vente?

Wall Street Journal lyver

Hamdan avviste også at Hamas’ sjef i Gaza, Yahya Sinwar, mener det er strategisk riktig å la sivile palestinere dø – og at flere lik er nyttig fordi det øker det internasjonale presset mot Israel – som The Wall Street Journal hevder med henvisning til lekkede tekstmeldinger mellom Sinwar og Hamas’ lederskap i Qatar.

Lekkede tekst­meldinger: Hamas lar sivile dø for å få inter­nasjonal sympati

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.