Kommentar

To attenat på elleve dager betyr sikkerheten rundt Pervez Musharraf har raknet, sier en kilde til BBC World Service.

En miks av Al Qaida, gale islamister og forrykte powerplayers i ISI kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen og enhver. Al Qaida har forsøkt å styte Saud-kongefamilien, og har nå blinket ut Pakistan. Saudi har enorme rikdommer og islams to viktigste helligdommer. Pakistan har Bomba. Hvis Al Qaida-krefter skulle ha noen som helst mulighet til å gripe makten, vil Vesten, les USA være nødt for å gripe inn. Det skumle er at ting kan gå veldig fort, slik det gjorde i Iran i 1979, eller det skjer semi-legalt, f.eks. ved at hæren formelt overtar kontrollen, mens det utspiller seg maktkamper bak kulissene hvor islamistene trekker lengste strå. Det er mange scenarier hvor det ville være vanskelig for USA å gripe inn direkte. India spiller en nøkkelrolle. Men la oss huske en ting: Al Qaida ønsker konfrontasjon og er aldri redd for å spille poker. De kommer ikke til å blunke.

Pakistan Leader Survives Another Assassination Attempt