Feature

To skolebarn på sykehus i Quetta etter at en selvmordsbomber drepte en 11 år gammel jente og såret flere. Pakistan kan synes å være i en tilstand av oppløsning: Det finnes et skjult håp. Det kan være at myndighetenes fordømmelse av USA og løfte om å skyte på amerikanerne bare er spill for galleriet. At de i virkeligheten har gitt amerikanerne lov til å slå til mot Taliban og al-Qaida over grensen. Men da har president Zardari tatt et langt skritt i forhold til Musharraf som spilte på flere hester samtidig og trodde han kunne outsmart USA. Nå er det Pakistans fremtid som står på spill. Gruppen som sprengte Marriott Hotel, Fedayeen al-Islam, truet onsdag med nye aksjoner, inntil myndighetene stanser samarbeidet med USA. Problemet for myndighetene er at de selv har dyrket frem en anti-amerikansk stemning som de er blitt gisler av. Dette fører igjen til ul om at man er offer, som er en gjenganger i det kulturelle-religiøse klimaet. Det er alltid andres skyld.

Islamistene har allerede etablert egne ekstraterritorielle områder i Waziristan, hvor de håndhever Taliban-regler.

Militant warlords have established virtual mini-states in the tribal belt, levying taxes and enforcing strict Taliban-style social codes and justice.

On Wednesday, a so-called «Peace Committee» executed four alleged murderers in Wana, the main town in South Waziristan, a witness said. Din Muhammed said members of the committee used mosque loudspeakers to summon a crowd before the four were shot.

Pakistan militants threaten more bombs