Kommentar

The Telegraph er stadig på jakt etter etterretningsmateriale i Irak. Nå har avisens medarbeider kommet over et notat som viser at sjefskapreren Mohammed Atta var i Bagdad bare noen uker før 11/9 2001. Notatet er skrevet av Saddams etterretningssjef Tahir Jalil Habbush al-Tikriti og er stilet til Saddam selv. Journalisten har fått se en kopi av det håndskrevne notatet datert 1. juli 2001. Det inneholder en omtale av et tre dagers «arbeidsprogram» Atta gjennomgikk på basen til den palestinske terroristen Abu Nidal i Bagdad.

«In the memo, Habbush reports that Atta «displayed extraordinary effort» and demonstrated his ability to lead the team that would be «responsible for attacking the targets that we have agreed to destroy».

The second part of the memo, which is headed «Niger Shipment», contains a report about an unspecified shipment – believed to be uranium – that it says has been transported to Iraq via Libya and Syria.»

Hvis notatet er ekte… Irakiske myndigheter sier de hele tiden kommer over nye bevis på kontakten mellom Saddam og al-Qaida. Mer her… og the full story: Does this link Saddam to 9/11?