En tysk politiker har kommet med utvetydig antisemittisk slarv – for en måned siden! Først torsdag ble det oppslag i tyske medier, som tok saken fra en tysk-jødisk nettavis.

Martin Hohmann, member of parliament for the opposition Christian Democrats (CDU), said Germans’ self-confidence was hurt by their association with the Holocaust while Jews themselves had committed crimes during the Russian revolution….In a speech to his local constituency on October 3, German Unity Day, Hohmann said it was 2_kommentarly Bolsheviks of Jewish descent who had taken part in mass executions during the 1917 Russian revolution.
«With regard to the millions of dead in this first phase of the revolution one could with a certain justification raise the question of perpetration by the Jews,» Lohmann said in the speech held in the town of Neuhof.
His remarks drew little attention for weeks until German ARD television reported them on Thursday.

Det oppsiktsvekkende er at disse utsagnene som Martin Hohmann kom med i en tale på Tysklands gjenforeningsdag 3. oktober, blir kjent gjennom media først en måned senere. ARD plukket saken fra en tysk-jødisk hjemmeside, Hagalil.com.

Hohmanns angrep på jødene har ligget ute for all offentlighet på CDU Neuhofs hjemmeside, uten at noen har reagert på innholdet. «The speech was removed from the CDU web site soon after the story broke» (Nyhetsbyrået AFP fredag). Den tysk-jødiske hjmmesida Hagalil kommenterer at Hohmann, som er tidligere borgermester for CDU i byen, ser ut til å få lov å publisere akkurat det han vil – enten tør man ikke si noe, eller så er partilaget i Neuhof enig i oppfatningene hans.

CDUs avdeling i Hessen tar avstand fra synspunktene til Hohmann, som blir oppfordret til å unngå slike «uhistoriske, falske og uaksaptable uttalelser fra nå av.» Hohmann har lenge vært kjent for synspunktene sine, og som motstander av erstatningsoppgjøret som Tyskland har gått med på overfor nazistenes slavearbeidere. CDU-lederne toer sine hender:

«(Partileder Andrea) Merkel said she had telephoned Hohmann to express her displeasure. It was unclear if further CDU action would be taken or if Hohmann would be forced to resign.» (Fra dpa).

Var det ikke en eneste lokal journalist til stede på møtet der han talte 3. oktober? Tilhørere må det jo ha vært der. Det er bekymringsfullt at ingen har rapportert. Det er åpenbart at jøder selv som må passe på hva som blir sagt og tillagt dem – toleransegrensen for antisemittisk slarv og uttalelser er blitt farlig høy i Tyskland. Den jødiske hjemmesida forteller om «CDUs brune kanter».

Hagalil forteller om Hohmann, utenom å være representant for Fulda i Riksdagen, har han vært jurist i tyske kripos (Bundeskriminalamt), og sist hatt en høyere stilling i terroravsnittet i Wiesbaden.

I talen sin 3. oktober snakket Hohmann om krisen i Tyskland, og spør blant annet: Er Tyskland beredt på å stille opp også for tyske tvangsarbeidere, etter å ha gitt 10 milliarder mark til utenlandske og jødiske tvangsarbeidere? Så kommer han etterhvert inn på sammenligningen mellom Bolsjevikene og de tyske jødeforfølgelsene:

Es folgt in Hohmanns Rede eine detaillierte Auflistung, wie viele Juden in revolutionären Gremien vertreten waren. Vier Juden im siebenköpfigen Politbüro der Bolschewisten von 1917. 28,6% des revolutionären Zentralkomitees in Rußland von 1917. Ferdinand Lassalle, Eduard Bernstein, Rosa Luxemburg, sechs von vier KP-Führern in Deutschland waren 1924 Juden, von 48 Volkskommissaren in Ungarn waren 30 jüdisch, die Münchner Räterepublik und so weiter. Und natürlich nicht zu vergessen, der Mord an Zar Nikolaus II. und seiner Familie wurde von Jacob Sverdlov, einem Juden «eigenhändig vollzogen».

Den jødiske «rasen» er etter Hohmanns syn skyldige for den enkelte jødes tjeneste for Bolsjevikene, akkurat som tyskerne føler skyld for utryddelsen av jødene. Videre:

Martin Hohmann schlussfolgerte in seiner Rede zum 3. Oktober, man könnte «im Hinblick auf die Millionen Toten dieser ersten Revolutionsphase nach der «Täterschaft» der Juden fragen. Juden waren in großer Anzahl sowohl in der Führungsebene als auch bei den Tscheka-Erschießungskommandos aktiv. Daher könnte man Juden mit einiger Berechtigung als «Tätervolk» bezeichnen. Das mag erschreckend klingen. Es würde aber der gleichen Logik folgen, mit der man Deutsche als Tätervolk bezeichnet.»