Kommentar

I en kommentar til «Ben Gurion Airport, Entry Denied» har Anonym spurt hvorfor så mange palestinere da støtter Hamas, som står i veien for palestinernes egeninteresser.

Det er faktisk ikke veldig mange som støtter Hamas og andre grupper. En meningsmåling som ble offentliggjort tidligere denne måneden av Palestinian Center for Policy and Survey Research, gjengitt av NTB, viser at bare 29 prosent støtter gruppene. Den samme undersøkelsen blant over 1300 palestinere på Gaza og Vestbredden viser at 85 prosent er for våpenhvile med Israel.

Særlig i norske medier skapes det inntrykk av at de militante gruppene har veldig stor oppslutning blant palestinere. Israels såkalte målrettede angrep, omtales i norske medier om og om igjen som angrep på palestinske ledere. Norske journalister opphøyer terrorlederne til noe de ikke er.

Gruppene ville ikke delta og stille kandidater i valget på president i 1996. Ved siden av at de er sterkt antidemokratiske, forsto de vel også at de ikke hadde noe å vinne i valg, for få palestinske velgere vil ha dem som ledere.

Les også

-
-
-
-