NTB

EU vil mandag innføre sanksjoner mot Hamas, som et svar på den palestinske bevegelsens angrep mot Israel 7. oktober, opplyser franske regjeringskilder.

Ifølge det franske utenriksdepartementets talsmann Christophe Lemoine er det oppnådd enighet i EU om å innføre «et sanksjonsregime» som både vil ramme ledere i Hamas og pengeoverføringer til bevegelsen.

EU satte tirsdag Hamas’ politiske leder på Gazastripen, Yahya Sinwar, på sin terrorliste. Det innebærer at eventuelle verdier han måtte ha i EU-land vil bli frosset, og at det blir forbudt å overføre penger til ham.

I desember ble to av Hamas’ militære ledere i Gaza, Mohammed Deif and Marwan Issa, ført opp på den samme EU-listen.

EU har tidligere fulgt etter Israel og satt Hamas på listen over terroristorganisasjoner, noe også USA har gjort.

Rundt 1140 mennesker ble drept i Hamas-angrepet mot Israel 7. oktober, blant dem 332 israelske soldater og 57 politifolk. De øvrige var sivile, blant dem 33 barn.

Hamas-soldatene tok også rundt 240 mennesker som gisler under angrepet, men har siden løslatt 110 av dem. 136 andre er ikke gjort rede for, og minst 25 av dem skal være drept i israelske angrep eller døde av andre grunner.

Minst 24.620 palestinere er ifølge det palestinske helsedepartementet drept i israelske angrep mot Gaza siden 7. oktober, rundt 70 prosent av dem barn og kvinner.

Tusenvis av andre er savnet og antas å ligge i ruinene av bombede bygninger, og over 61.000 palestinere er såret i de israelske angrepene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.