Vladimir Putin kom denne uken med svært truende uttalelser om at verden ennå ikke har sett virkelig krig i Ukraina. Nå trekker Russland reservestyrker langs grensen til Ukraina, men britisk etterretning sier de er utstyrt med gamle stridsvogner, helt fra sovjettiden.

–Til tross for at president Putin hevder det russiske militæret så vidt har begynt sin innsats i Ukraina, er mange av forsterkningene deres ad hoc-grupperinger utplassert med gammelt eller upraktisk utstyr, skriver de videre.

Russlands president Vladimir Putin hevdet fredag at Russland ennå ikke for alvor har begynt sine militære operasjoner i Ukraina.

De har trolig også tatt i bruk gamle russiske panservogner fra sovjet-tiden, noe russerne i utgangspunktet har sett på som uegnet for bruk ved frontlinjen, skriver det britiske forsvarsdepartementet på Twitter. (NTB)

Russland har gått over til å bruke samme taktikk som under annen verdenskrig. Uavbrutt artilleriild som maler fienden stykker helt uten tanke på sivile tap. Resultatet ser vi i Sievjerodonetsk , der de døde råtner i boligblokken, og byen er uten strøm og vann.

Guvernør Serhij Hajdaj sier at byen er uten vann, strøm eller kloakkanlegg mens likene av dem som ble drept, ligger og råtner i boligblokker.

Hajdaj sier at russerne forsøker å befeste sine stillinger i Luhansk med vilkårlig masseskyting med artilleri. Russland hevder å ha tatt full kontroll over Luhansk, men Hajdaj sier at ukrainske styrker fortsatt holder en liten del av provinsen, og at det pågår harde kamper i landsbyer langs grensa.

– Russerne skyter mot alle bygninger de tror kan være en befestet stilling. De bryr seg ikke om at det bor sivile der, som dør i sine hjem mens russerne fortsetter å skyte, sier han.

– All kritisk infrastruktur i Sievjerodonetsk er knust, og russerne er ikke i stand til å reparere noe, sa Hajdaj som i forrige uke opplyste at 8.000 av byens opprinnelige befolkning på 100.000 fortsatt er i byen. (NTB)

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.