Blomster ble lørdag lagt ved inngangen til skolen i Paris der den drepte læreren arbeidet. Foto: AP Photo / Michel Euler / NTB Scanpix

Det ventes demonstrasjoner i Frankrike søndag etter at en lærer ble knivdrept fredag. Politiet har så langt pågrepet elleve personer, melder fransk avis.

Flere av de pågrepne er nære slektninger av 18 år gamle Abdullakh Anzorov, melder avisen Le Parisien. Anzorov, som har tsjetsjensk bakgrunn, er mistenkt for drapet på læreren Samuel Paty. 18-åringen ble skutt og drept av fransk politi fredag.

Lærerdrapet har vekket sterke reaksjoner i Frankrike. Søndag er det blant annet ventet demonstrasjoner i Paris, Lyon, Strasbourg og Marseille.

– Det er viktig for oss å mobilisere og vise solidaritet og nasjonalt samhold, sa utdanningsminister Jean-Michel Blanquer til France 2.

Drapet skjedde etter at læreren hadde vist Mohammed-karikaturer til elevene sine i forbindelse med en undervisningstime.

 

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.