NTB

Houthi-bevegelsen har angrepet enda et sivilt skip i Adenbukta i Rødehavet. Alle om bord er i trygghet, men det britiske marinebyrået advarer andre sjøfolk.

Kapteinen varslet om en eksplosjon i umiddelbar nærhet til skipet utenfor kysten av Nishtun i Jemen, nær landets grense til Oman, opplyser det britiske marinebyrået UKMTO.

Det er ikke kjent hvem som eier skipet som ble rammet, men alle om bord er i god behold.

Ifølge marinebyrået skjedde hendelsen ytterst i bukta. UKMTO har ikke utdypet hva som forårsaket eksplosjonen, selv om houthiene har vært kjent for å bruke droner og raketter tidligere, samt dronebåter med sprengstoff om bord.

Opprørsgruppa hevdet sent tirsdag kveld ansvaret for tre angrep i området, selv om det er uklart hvilke av disse angrepene som ble meldt inn til myndighetene.

Houthi-militsen, som kontrollerer store deler av Jemen, har de siste månedene angrepet en rekke skip i Rødehavet og varslet opptrapping dersom ikke de israelske angrepene på Gazastripen stanser. Også ikke-israelske skip har blitt rammet av angrepene, deriblant norske handelsskip.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.