Frankrikes ytre venstre-koalisjon lover å innføre en skattesats på 90 prosent for de rike efter sin uventede triumf ved søndagens valg på ny nasjonalforsamling. 

Grønnvenstre og kommunister

Nouveau Front populaire (Den nye folkefronten, NFP) fikk 182 seter foran president Emmanuel Macrons sentrumsparti Ensemble som fikk 168. Marine Le Pens Rassemblement National (RN), som vant første valgomgang 30. juni, er partiet som gjorde det best i annen valgomgang, men til tross for at de hadde størst antall stemmer fikk de grunnet valgsystemet, bare 143 mandater.

NFP – en koalisjon av sosialister, grønne, kommunister og det radikale partiet La France Insoumise – møttes mandag i et forsøk på å enes om en statsministerkandidat.

Mer av alt og mindre arbeid

La France Insoumises program lover en skattesats på 90 prosent på alle årsinntekter over 400.000 euro, null skatt på lavere inntekter, reduksjon av pensjonsalderen fra 64 til 60 år, prisgrenser på energi og viktige varer, 14 prosents økning av minstelønnen, høyere lønn for offentlig ansatte og utgiftsforpliktelser tilsvarende minst 150 milliarder euro over tre år, blant annet massive investeringer i grønn energi.

Patricio Andolini er ingen tilhenger av Den nye folkefronten:

– Bortsett fra islamistene hater alle LFI…  

 

Denne boken er mer aktuell enn noen gang:
Kjøp «Europas underlige død»!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.