Rassemblement Nationals (RN) leder Jordan Bardella taler under en konservative konferansen CPAC i Budapest den 20. mai 2022. Foto: Tibor Illyes / MTI via AP / NTB.

Belgiske medier som ikke venter til valglokalene stenger i Frankrike klokken 20, har fått fatt i valgdagsmålinger som tyder på at Rassemblement National (RN) blir størst med 33–34 prosent av stemmene.

Oppslutningen om venstresidens «folkefront Nouveau Front Populaire (NFP) er estimert til 29–30 prosent, president Macrons allianse «Ensemble» 22–23 prosent, og republikanerne og andre partier på høyresiden 10 prosent, melder La Libre.

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.