Klaus Schwab og WEF insisterer på at vi, ikke de, må spise insekter og laboratoriekjøtt for å redde klimaet. De ankommer klimatoppmøtene i privatfly. Der serveres de indrefilet og de vedtar å forby vedfyring og andres eksos. Nu er dyp dobbeltmoral avdekket i organisasjonen.

Rasisme, kvinnefiendtlighet, seksuell trakassering

Wall Street Journal (WSJ) publiserte forrige helg en omfattende rapport der dusinvis av tidligere ansatte uttalte seg om rasisme, kvinnefiendtlighet og seksuell trakassering som en del av WEFs kultur.

Ifølge WSJ har Schwab, grunnleggeren av den prestisjefylte Davos-konferansen, skapt en kultur som står i skarp kontrast til WEFs definerte mål om å fremme likestilling og inkludering. 

Opponerte mot Schwab: Sparket

For noen år siden bestemte Schwab at organisasjonen trengte foryngelse. Han instruerte personalsjefen (HR) om å si opp ansatte over 50 år. Paolo Gallo, en erfaren tidligere ansatt i Verdensbanken og daværende HR-direktør i WEF, nektet. 

Gallo understreket at det må foreligge saklig grunn for oppsigelse, som for eksempel dårlige resultater. Kort efter fikk Gallo selv sparken av Schwab. 

Ansatte har anklaget Schwab og andre toppledere for seksuelle overtramp. Kvinnelige ansatte er blitt befølt av toppledere. Mannlige ansatte kommenterte utseendet deres rutinemessig og ba dem slanke seg. Unge kvinner ble oppfordret til å innlede seksuelle forhold til VIP-er. 

Gammel gris

Minst seks kvinnelige ansatte skal ha fått sparken mens de var gravide eller efterat de kom tilbake fra fødselspermisjon. I tillegg skal flere kvinner ha blitt seksuelt trakassert av sine overordnede – inkludert Schwab selv. 

Tre av Klaus Schwabs tidligere assistenter sier at han rutinemessig gjorde seksuelle tilnærmelser personlig.

– Hva kan du forvente av en n…

Sorthudede ansatte kan fortelle om å ha blitt utestengt fra møter, nektet forfremmelse og åpent diskriminert. 

Jean-Loup Denereaz, tidligere en av organisasjonens øverste ledere, skal offentlig ha ydmyket en sort kvinne i sitt team med n-ordet like opp i ansiktet hennes: 

– Hva kan du forvente av en n…?

En annen leder moret seg overfor flere ansatte med at sjokoladedekkede marshmallows i Danmark kalles n-boller.

Under den årlige WEF-konferansen i Davos i januar opplever de prostituerte en oppblomstring av businessen når de rundt 2500 gjestene ankommer i sine privatfly. En eftertraktet prostituert kan tjene 25.000 kroner på en enkelt kveld.

WEF-møtet i Davos er en gullgruve for de prostituerte

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.