En av grunnleggerne av den ikoniske rockegruppen Pink Floyd, Roger Waters, hevder at Israel lyver om det meste som skjedde 7. oktober i fjor, og mener at Israel bør opphøre å eksistere som stat.

Waters, som hevder at han ikke er antisemitt, sier mange kontroversielle ting i programmet «Piers Morgan Uncensored».

Det er tydelig at programleder Morgan og Waters ikke liker hverandre. Begge mistet sin far før de var ett år gamle, og begge er briter, men likheten stopper der.

Roger Waters hevder under intervjuet at han kun er en forkjemper for menneskerettigheter, og at han kun gjør det som er riktig. Waters forteller om sin mor, som oppfordret ham til å lese alt han kunne som liten, slik at han ville være forberedt når han ble voksen.

Da han spurte sin mor om hva han skulle gjøre når han ble voksen og hadde lest så mye han kunne, svarte moren:

«Da skal du gjøre det som er riktig å gjøre.»

Roger Waters slår knallhardt tilbake mot kritikere

Med dette som bakgrunn mener altså Waters nå at det er det han gjør. Han avfeier at han har feil, selv om han innrømmer at han kan gjøre feil iblant, men at det ikke gjelder de store linjene i hans oppfatning av hva som er rett og galt her i verden.

Den tidligere bassisten og vokalisten i Pink Floyd mener Israel driver med folkemord i Gaza, og vil at hele området skal hete Palestina, inklusive der hvor Israel ligger nå.

Han avfeier Hamas sin brutale nedslakting av uskyldige israelere som overdrevent, og hevder at det ikke finnes bevis for at Hamas voldtok noen, ei heller halshugde og brente småbarn. Waters latterliggjør så Israels forsvar ved å si at «dette skal liksom være det beste forsvaret i verden», hvoretter han følger opp med å spørre hvorfor ikke Israel forsvarte seg da Hamas angrep, men ventet, for så å angripe senere.

Når Morgan drar opp en melding på X som hans tidligere kollega i Pink Floyd David Gilmour hadde delt, og som beskriver Waters som både antisemitt, en gjerrig skattesnyter og stormannsgal, nekter han å kommentere med det som bakgrunn at han mener det er privat.

Waters går så langt som å si at Israel burde be om unnskyldning, for så «å dra tilbake til de landene som de kom fra». «De som vil fortsette å være igjen, kan få gjøre det, men de må godta at det da skal være kun én stat i området, og den skal hete Palestina.»

Musikeren vil heller ikke kalle Putin for en krigsforbryter, og har tydelige sympatier for både Putin og Russlands krig mot Ukraina. Han ser flere ganger rett inn i kamera og snakker til seerne, og overser Piers Morgan. Blant annet insisterer han på at alle briter må stemme på Andrew Feinstein, slik at han kan være med på å stoppe Israel.

Waters sammenligner så amerikansk politikk med «en rusten bil i hundrevis av deler og med et flatt batteri». Han uttrykker også sympati for tilstanden president Joe Biden er i, og alt han har å si om Donald Trump, er at han er «en eneste stor vits».

Du kan se hele intervjuet her:

Når intervjuet er over, sier Piers Morgan det seerne har skjønt hele tiden, at stemningen mellom de to ikke var den beste.

Det siste vi hører, er Waters som spør om han kan få gå nå.

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.