Den tidligere Pink Floyd stjernen, Roger Waters, gir seg ikke med sin svært så politiske agenda under sine show.

Under en konsert i Londons O2 stadion, kom han igjen med flere kontroversielle uttalelser rettet mot sine kritikere.

– Jeg vet at dere ikke kom hit for å høre på dette, sukket Roger Waters mens han skuet ut over O2-publikummet.

For de fleste aldrende rockere som er på sin «første avskjedsturné noensinne», ville dette utsagnet sannsynligvis bety at de var i ferd med å spille nytt materiale. På Roger Waters’ show betydde det dessverre at han var i ferd med å synge den samme gamle sangen. skriver Variety.

Deretter fulgte en lengre tirade mot «den israelske lobbyen» og det britiske parlamentsmedlemmet Christian Wakeford.

– De prøver å kansellere meg, hevdet han, til først nølende, men deretter høyere applaus.

– Og det gjør vondt. Vi har gjort 80 konserter, og vi har ikke gjort annet enn å dele vår kjærlighet til folk. Det er derfor jeg er så forbannet på dette israelske lobbytullet.

Han beskyldte også kritikerne for å «finne på ting fordi dere har fått beskjed om det av deres herrer fra utenriksdepartementet i Tel Aviv».

The dark side of Pink Floyd

Wakeford uttrykte nylig bekymring for showet i Underhuset. Parlamentsmedlemmet tok utvilsomt feil i noen av faktaene sine (for eksempel er den oppblåsbare grisen på disse datoene ikke prydet med en davidsstjerne, selv om en slik rekvisitt var med på en tidligere turné), og Waters kalte ham «en jævla idiot», og en «krøpling».

Wakeford er tross alt ikke den eneste som har hatt problemer med disse konsertene. Det er ikke ofte man må krysse en streikelinje for å hente billettene til en rockekonsert, men i det publikum ankommer, står et par dusin demonstranter utenfor O2 for å ta imot dem, mens de synger «Another Brick in the Wall» på en litt annen måte:

– Hey! Roger! La oss jøder være i fred!

En demonstrasjon mot en konsert med den tidligere Pink Floyd-musikeren Roger Waters i Festhalle i Frankfurt, Tyskland, søndag 28. mai 2023. Festhalle var stedet der rundt 3000 jødiske menn ble samlet for å bli deportert til konsentrasjonsleirer under krystallnatten i 1938. Foto: AP/Michael Probst

Tidligere i år stemplet Polly Samson, kona til den tidligere Pink Floyd-kollegaen David Gilmour, Waters som «antisemittisk til fingerspissene». Ukrainerne har vært i harnisk over Waters’ uttalelse om at den russiske invasjonen av landet deres «ikke var uprovosert» (noe som også førte til at polske show ble avlyst). Og det amerikanske utenriksdepartementet har fordømt hans opptreden i Berlin som «dypt krenkende for jøder» etter at tysk politi skal ha innledet en etterforskning av hans bruk av en skinnfrakk i «nazi-stil» under konserten.

Denne beskyldningen ser ut til å ha gjort Waters spesielt opprørt. Under konserten i London hveste han til sitt forsvar:

– Det kalles teater, kjære deg! It’s called satire! mens en beskrivelse på storskjerm før showet karakteriserte kritikken som «angrep i ond tro fra dem som ønsker å sverte og bringe meg til taushet fordi de er uenige i mine politiske synspunkter og moralske prinsipper», samtidig som han bemerket at «fremstillingen av en fascistisk demagog har vært en del av showene mine siden Pink Floyds «The Wall» i 1980».

Waters er tilhenger av en kanal som heter Double Down News, og her svarer han kritikerne på en knallhard måte.

Media, politikere og andre får så hatten passer, får å si det mildt.

Se hele intervjuet her:




Ny bok fra Alf. R. Jacobsen. Kjøp boken her!

 

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok!

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp «Mesteren og Margarita»!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

 

Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som e-bok.


 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.