Oppdraget er å overtale FNs sikkerhetsråd til å be om stans i våpenleveransene til Ukraina.

Rockelegenden har argumentert mot den vestlige forsyningen av våpen til regimet i Kiev, noe som får flere til å bli rasende, blant annet hans tidligere kollega i Pink Floyd, David Gilmour.

Forholdet mellom Waters og gitaristen David Gilmour har vært kjølig i alle år, men har nå blusset opp til direkte fiendskap, skriver ABCnyheter.

Waters’ angivelige støtte til Russland og Russlands president Vladimir Putin, og tidligere Pink Floyd-kollegers samarbeid med den ukrainske musikeren Andriy Khlyvnyuk, som samlet inn penger til humanitære veldedige organisasjoner for å hjelpe dem som er berørt av russernes brutale angrepskrig, sørger for dette.

– Det oppmuntrer til fortsettelsen av krigen. Pink Floyd er et navn jeg pleide å være assosiert med. Det var en stor tid i livet mitt, en veldig stor sak. Å assosiere det navnet nå med noe sånt som dette … proxy-krig gjør meg trist. Jeg vil ikke heise et flagg i denne konflikten. Ikke et ukrainsk flagg, ikke et russisk flagg, ikke et amerikansk flagg, sier Waters til det britiske musikkmagasinet New Musical Express.

David Gilmour er rasende på sin tidligere kollega i Pink Floyd for hans støtte til Putin og Russland samt antisemittisme. Foto: APJoel Ryan, File

Russlands ønske om at frontfiguren i et av verdens største rockeband skal spille en politisk rolle i storkrigen i Europa, faller ikke i god jord.

– Russisk diplomati pleide å være seriøst. Hva blir det neste? Mr. Bean? spør en diplomat tilknyttet FNs sikkerhetsråd som uttaler seg på betingelse av anonymitet, ifølge byrået.

Waters skal også ha terget på seg Gilmour med flere antisemittiske uttalelser.

I en oversatt versjon av intervjuet på Waters’ eget nettsted ble musikeren spurt om han fortsatt trodde at staten Israel var sammenlignbar med Nazi-Tyskland.

– Ja, selvfølgelig. Israelerne begår folkemord. Akkurat som Storbritannia gjorde under vår koloniperiode, uttaler Waters.

Dette har fått David Gilmour og hans kone, forfatteren Polly Samson, til å se rødt. De mener Waters har gjort seg til Putins forsvarer og at rockelegenden bidrar til antisemittisme.

På Twitter har de kommet med en tirade av karakteristikker mot den tidligere frontfiguren i Pink Floyd.


Kjøp e-boken av Kent Andersen her!

 

Kjøp «Mesteren og Margarita» her!

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet» her!  Du kan også kjøpe e-boken her.

 

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» her!  Du kan også kjøpe den som e-bok her.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.