Annalena Baerbock. Foto: Maya Alleruzzo / AP / NTB.

Tysklands utenriks­minister Annalena Baerbock er svært bekymret over resultatet etter første runde av parlaments­valget i Frankrike.

Baerbock er på besøk i Latvia, og det var under en felles presse­konferanse med den latviske utenriks­minister Baiba Braze mandag at den tyske topp­diplomat­en delte sine tanker om det franske valget, melder France 24.

– Tyskland og Frankrike har et spesielt ansvar for vårt felles Europa, og ingen kan være likegyldig hvis et parti som ser Europa som problemet og ikke løsningen, vinner frem hos vår aller nærmeste partner og beste venn, sa Baerbock til pressen.

Før første valgrunde i Frankrike hadde også hennes sjef, Tysklands statsminister Olaf Scholz, gått ut og sagt at han håpet andre partier enn Rassemblement National (RN) ville lykkes ved det franske valget.

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.