Danmark blir verdens første land som legger en klimaavgift på landbruket.

Mandag kveld presenterte den danske regjeringa en avtale de har inngått med organisasjoner i landbruket, industrien og klimabevegelsen, skriver Nationen.

Det viktigste punktet er at det fra 2030 innføres en klimaavgift som i praksis vil bli på 120 danske kroner per tonn CO2, denne økes ytterligere til 300 kroner per tonn CO2 fra 2035.

Klimaavtalen og avgiften er iføge den danske regjeringen lagt opp sånn at det skal lønne seg å bruke teknologi som reduserer utslippene.

Flere bønder i Danmark, særlig storfebønder, har vært sterkt i tvil om de kan fortsette med innføringen av en avgift.

Avgiften vil i hovedsak gå på utslipp i forbindelse med dyrenes fordøyelse og gjødselhåndtering.

– Gratulerer til polske bønder.

Det sier Inger Støjberg, partileder i Danmarksdemokraterne etter at danskene blir verdens første land som innfører en CO2-avgift på landbruket.

– Det er en katastrofe for dansk landbruk, de danske forbrukerne og våre lokalsamfunn utenfor de store byene at Danmark som eneste land i verden vil innføre den absolutt dyreste og mest skadelige CO2-avgiften på landbruket, sier hun til Landbrugsavisen.

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok og som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.