CO2-avgiften må opp til 3000 kroner per tonn innen 2030, mener SV. Regjeringen har foreslått 2000 kroner. I statsbudsjettet for 2022 er foreløpig forslag 766 kroner i CO2-avgift.

– CO2-avgiften er det aller mest effektive tiltaket vi kan gjøre, det kutter utslipp i morgen om vi innfører den i dag. Det er den typen klimatiltak vi trenger nå, sier SVs Kari Elisabeth Kaski til NTB.

SV krever samtidig at den økte CO2-avgiften ikke skal kompenseres med lavere veibruksavgift.

– Så langt ser det dårlig ut for klimaet om Støres regjering skal få bestemme. De har lagt fram et budsjettforslag som øker utslippene. Det kommer vi til å jobbe for at endrer seg, sier Kaski.

Alt skal bli dyrere for dem som faktisk jobber og betaler skatt. Men de «sårbare» skal få hjelp, som vanlig.

SV vil samtidig innføre en folkebonus på 1500 kroner for folk med inntekt lavere enn 500.000 kroner for å kompensere for høyere CO2-avgift.

Klimahysteriet er en ren gavepakke for SV, som nå får enda en grunn til å kreve økte skatter og avgifter.

Klima fremstår som viktigere enn mennesker for Kaski & co. Angrepet på middelklassen tiltar i styrke. Man får bare håpe at Ap stritter imot.

– Klimaeliten ler oss rett opp i ansiktet

Kjøp Kents bok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.