Jordan Bardella sier en regjering under hans ledelse ikke vil sende soldater til Ukraina. Bardella sender et signal til Nato.

Bardella (28) gjør det klart at det er uaktuelt å sende franske soldater til Ukraina hvis Nasjonal samling vinner valget.

Tidligere har president Emmanuel Macron åpnet for at vestlige soldater kan bli sendt til Ukraina, men han har også sagt at det ikke er aktuelt ennå.

Nasjonal samling ligger ifølge meningsmålinger godt an til å bli størst i valget på ny fransk nasjonalforsamling 30. juni og 7. juli. I så fall kan Bardella bli statsminister. Mandag la han fram partiets valgprogram på en pressekonferanse i Paris.

– Nasjonal samling er i dag den eneste bevegelsen som på fornuftig vis er i stand til å gjennomføre ønskene som det franske folket har gitt klart uttrykk for, sa Bardella før han la til:

– Sagt med tre ord: Vi er klare.

Strengere asylpolitikk

Selv om Nasjonal samling sier nei til franske soldater i Ukraina, lover han fortsatt fransk hjelp i form av forsvarsmateriell og logistisk støtte.

Han lover også å øke folks kjøpekraft – blant annet ved å kutte avgifter på energi – gjenopprette ro og orden og sikre en lovendring som gjør det lettere å deportere straffedømte utlendinger.

Han vil også gjøre det vanskeligere å få fransk statsborgerskap og kutte utgifter som han mener bidrar til innvandring.

Nei til mobiler i skolen

I tillegg vil han ha det han kaller «big bang»-ledelse i skolen. Det innebærer blant annet forsøk på å innføre skoleuniformer – et forslag som Macron tidligere har fremmet, samt forbud mot mobiltelefoner.

Meningsmålinger viser at Nasjonal samling leder foran en allianse bestående av flere partier på venstresiden. President Emmanuel Macrons sentrumsorienterte parti ligger på tredjeplass.

Det var Macron som besluttet å oppløse nasjonalforsamlingen å holde nyvalg etter at partiet hans gjorde det svært dårlig i EU-valget tidligere i juni. Selv har han varslet at han blir sittende som president ut mandatperioden, som varer til 2027. (NTB)

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.