NTB

Marion Marechal, toppkandidat for det franske ytre høyre-partiet Reconquete, sier hun er åpen for samtaler med Marine Le Pen for å diskutere samarbeid.

Marechal er toppkandidaten for Eric Zemmours parti Reconquete. Søndag kvelds a hun at hun står klar til å møte Nasjonal samlings leder Jordan Bardella, partiets gallionsfigur Marine Le Pen, og andre ledere fra den franske høyrefløyblokken for å diskutere mulig samarbeid.

Zemmours parti ligger an til å få rundt 5 prosent i EU-valget og kan komme til å strekke ut en hånd til den langt større rivalen Nasjonal samling. Marechal, som også er Marine Le Pens niese, sier at «en høyrefløy-koalisjon virker for meg som viktigere enn noen gang før».

President Emmanuel Macron utløste tidligere søndag kveld politisk jordskjelv da han varslet nyvalg som følge av Nasjonal samlings fremgang i EU-valget.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.