NTB

Nasjonal samling (RN) vil ikke tillate at Ukraina bruker franske langdistansevåpen til å kjempe mot russiske invasjonsstyrker, ifølge Marine Le Pen.

Le Pen, som regnes som en sannsynlig presidentkandidat for RN i 2027, ble intervjuet av CNN
før andre og siste runde i valget på ny nasjonalforsamling i Frankrike søndag.

Dersom partiet får regjeringsmakt, utelukker Le Pen videre at franske soldater under noen omstendighet vil bli utplassert i Ukraina.

Frankrikes president Emmanuel Macron nektet tidligere i år å utelukke at franske soldater kan sendes til Ukraina for å lære opp ukrainske soldater.

RN-leder og statsministerkandidat Jordan Bardella har sagt at Ukraina må være i stand til å forsvare seg mot russiske angrep. Men han er imot å forsyne ukrainerne med våpen som kan føre til en opptrapping av krigen.

RN håper å danne regjering etter valget hvis partiet skulle få rent flertall i den franske nasjonalforsamlingen. De siste meningsmålingene antyder imidlertid at selv om RN trolig blir størst også i andre valgomgang, vil det ikke klare å sikre rent flertall.

Selv om Nasjonal samling skulle overta regjeringsmakten, vil Macron som president fortsatt kunne styre mye av forsvars- og utenrikspolitikken.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.