De høyre-lenende partiene i EUs medlemsland ligger an til å få flere representanter enn noen gang i EU-parlamentet. Europeere har mistet troen på sosialdemokratenes løsninger som aldri virker.

Det viser et første estimat baser på valgdagsmålinger fra elleve EU-land.

Den konservative EPP-grupper ligger an til å bli den klart største med 181 mandater foreløpig, etterfulgt av sosialdemokratiske S & D med 135 mandater og liberale Renew med 82.

Det to partigruppene ytterst til høyre, ECR og ID, kan få henholdsvis 71 og 62 mandater. (NTB)

Når NTB skriver «ytterst til høyre» så mener de partier som ikke ønsker en helt ny europeisk befolkning, som heller ikke liker sharia og terrorisme, og heller ikke er begeistret over at barn i barnehager og -skoler skal indoktrineres i LHBTQ-ideologi.

I Frankrike ble partiet til Marine Le Pen, Rassemblement National, det største partiet. Frankrikes president Emmanuel Macron har allerede sagt at han oppløser nasjonalforsamlingen og utlyser nyvalg så raskt som 30. juni.

– Jeg kan ikke late som om ingenting har skjedd, sier Macron etter at ytre høyre-partiet Nasjonal Samling ble klart største parti i det franske EU-valget søndag.

Han sier nasjonalistenes fremgang er en fare for landet og for Europa. (NTB-Reuters)

Macron skriver ut nyvalg i Frankrike

Gruppen som ikke tilhører noen av de faste partigruppene vokser til 51 representanter. Denne gruppen inkluderer blant annet ungarske Fidesz og tyske AfD, som nylig ble kastet ut av ID-gruppen, som forsøker å opptre politisk korrekte.

720 representanter skal velges til parlamentet. EUs politikk vil merke endringen.

Samtidig viser en fersk meningsmåling at kun 25 prosent av nordmenn mener et medlemskap i EU er en god idé.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.