Tadsjikistan hvor 96 prosent av en befolkning på ti millioner er muslimer, har i mange år hatt et uoffisielt forbud mot antrekk som myndighetene forbinder med ekstremisme. Nu går de et skritt videre og forbyr import, salg, bruk og reklame for hijab.

Hijab- og skjeggrazziaer 

Det uoffisielle forbudet er blitt håndhevet av egne enheter innen politiet gjennom regelmessige razziaer på markedsplasser etc. hvor folk samles. 

Forbudet mot hijab begrunnes med at plagget er «fremmed» for landets kultur.

I 2007 ble symbolet på radikal islam, «buskete» skjegg, forbudt. Siden den gang skal politiet ha tvangsbarbert tusenvis av menn.

Terror-rekrutter

Efter en rekke terrorangrep utført av tadsjikere i Russland, Iran og Tyrkia har Tadsjikistan fått et rykte som rekrutteringsarena for jihadiser. Dette ønsker Tadsjikistans sterke mann Emomali Rahmon å endre.

Tadsjikistan ble selvstendig da Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1991. Det grenser til Afghanistan, Kina, Kirgisistan og Usbekistan. Mer enn 90 prosent av landet består av fjell og mer enn halvparten ligger høyere enn 3000 meter over havet. 

Tadsjikene er et persisk folkeslag og språket er en dialekt av farsi. 

Russland hevder bakmann fikk penger fra Ukraina

 

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye!

 

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.