Det har kommet inn 25 prosent flere bestillinger til syden med avreise i juni sammenlignet med samme tid i fjor.

«Det kjølige og ustabile sommerværet i store deler av Norge har bidratt til en ekstrem etterspørsel når det gjelder restplasser. I tillegg har juli-bestillingene økt med 30 prosent», melder reiseselskapet TUI.

Det kan virke som mange håpet på fin og billig hjemme sommer, men har gitt opp etter at været ser ut til å være heller regnfylt og trist, skriver ABC Nyheter.

– Det har vært et skikkelig sug etter restplasser hittil i juni. I tillegg er det mange som bestiller juli-ferien akkurat nå. Bestillingene har økt med rundt 30 prosent når det gjelder ferier med avreise de to første ukene i juli. Denne sommeren er det et ekstremt sent marked, hvor veldig mange bestiller sin reise med veldig kort tidshorisont, og det virker som om mange ser an været her hjemme, sier kommunikasjonssjef i TUI Norge, Anne Mørk-Løwengreen i en pressemelding.

Ifølge kommunikasjonssjefen er det to hovedtrender når det gjelder hvilke hoteller nordmenn velger. De mest solgte er All Inclusive konsept-hoteller med høy standard.

– I tillegg er de litt rimeligere leilighetshotellene veldig populære, så det er ikke tvil om at pris er ekstra viktig for flere denne sommeren, sier Mørk-Løwengreen.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.