Færre nordmenn vil sette kursen sydover i sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Nesten halvparten av de spurte svarer i en undersøkelse at endringene i økonomien påvirker ferieplanene. En tredel av disse dropper utenlandsturen.

Nordmenn opplever at de generelt får mindre for pengene sine enn før. Økende inflasjon og svak kronekurs er viktige grunner til dette.

Document skrev nylig om dette også i en annen sak, se under.

Nå er det kommet en undersøkelse som viser hvordan svakere økonomi konkret påvirker hverdagen for den enkelte.

NTB melder om saken.

I Undersøkelsen som er gjort av Respons Analyse på vegne av forsikringsselskapet Fremtind, opplyser 47 prosent at endring i økonomien påvirker ferieplaner for sommeren.

Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av dem dropper utenlandsreisen helt, og blir hjemme.

Flere kunder tar kontakt fordi de ønsker å avbestille ferien sin, opplyser forsikringsselskapet. Årsaken til avbestillingene er kombinasjonen av svak krone, prisøkninger og bekymring for egen økonomi, opplyses det.

– Nå får vi meldt flere saker fra kunder som har fått kalde føtter og ønsker å avbestille sommerferien sin. De innser at de ikke har råd til å reise likevel. Vi ser en klar økning av henvendelser etter at stadig flere medier advarte mot svak krone og rekorddyr utenlandsferie, sier kommunikasjonssjef Anette Grønby Rein i Fremtind, forsikringsselskapet til Sparebank 1 og DNB.

Med mindre avbestillingen skjer som følge av akutt og uventet alvorlig sykdom, ulykke eller skade, gjelder ikke reiseforsikringen.

De fleste klarer seg trolig greit uten den feriereisen utenlands i sommer. Men nettopp ferievaner er et nokså talende barometer på tilstandene i folks økonomi, og sier også noe om forventningene til utviklingen  fremover.

I så måte kan det neppe sies at norske myndigheter for tiden gjør noen særlig storartet jobb med hensyn til å forvalte norsk økonomi.

Les også: 

Norske kroner fortsetter å falle: Svekket for tredje dag på rad

Velkommen til møte!

NY BOK! Bestill fra Document forlag:

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.