Verdens største pilotforening foreslår at flygere og kvinner bør slutte med å bruke begreper som er støtende mot kvinner og LHBTQ-personer, og kaller begreper som «cockpit» for ikke-inkluderende. Fox News skriver om saken.

Air Line Pilots Association, Int’l (ALPA), representerer over 70 000 piloter over hele verden og opplyser at de samarbeider med et FN-organ om sin politikk. I en språkguide for mangfold, likhet og inkludering (DEI), lister ALPA opp en rekke begreper og uttrykk som bør unngås – særlig maskuline generaliseringer – som de anser som ikke-inkluderende.

ALPA hevder at et inkluderende språk i kommunikasjonen er avgjørende for fagforeningens solidaritet og kollektive styrke, og er en viktig faktor for å opprettholde flysikkerheten. Formålet med guiden er å gi eksempler på begreper og uttrykk som fremmer inkludering og likeverd.

ALPA foreslo for eksempel å erstatte ordet «cockpit» med «flight deck» – førerkabin. Det støtende begrepet har blitt og kan bli brukt på en nedsettende måte for å ekskludere kvinner i pilotyrket, heter det i veilederen:

– Mange kvinner har hørt en variant fra mannlige piloter; «det er en grunn til at det kalles cockpit», noe som antyder at kvinner ikke hører hjemme i yrket.

– Many women have heard a variation of ‘It is called a cockpit for a reason’ by a male pilot, suggesting that women do not belong in the piloting profession, the guide said.

Begrepet «cockpit» stammer fra hanekamp i 1500-tallets England, skriver Fox. Den sirkulære gropen var omgitt av en barriere for å hindre hanene i å rømme, og var omringet av tilskuere som så på den blodige sporten som underholdning. Begrepet utviklet seg til å beskrive en høylytt og anspent atmosfære. Og på 1700-tallet refererte det til området på britiske krigsskip der kirurgene behandlet de sårede.

ALPAs guide oppfordret også til å unngå ordene «mann», «menn» og «manpower» og foreslo «people power» eller «human power».

Maskuline uttrykk som «guys» når man henvender seg til grupper bør heller ikke brukes, siden ordet ikke er inkluderende for kvinner, transpersoner og personer med ulike kjønnsidentiteter.

Bruken av mor og far er også uglesett, fordi disse formuleringen kan støte bort ulike familiestrukturer, som foreldre av samme kjønn På samme måte bør mann/kone og boyfriend/girlfriend unngås, siden uttrykkene kan ignorere likekjønnede par.

Store flyselskaper har fått kritikk for å ha omfavnet DEI

United Airlines’ administrerende direktør Scott Kirby fikk motbør etter at en video dukket opp igjen, der han skrøt av selskapets initiativ for mangfold, som krever flere kvinner og ansatte med minoritetsbakgrunn. Han sa at selskapet har forpliktet seg til å sikre at 50 prosent av pilotene skal være kvinner eller fargede, opp fra 19 prosent i 2023.

Komiker og skuespiller Rob Schneider skrev til Scott Kirby i januar at han ikke lenger vil tillate familien sin å fly med United Airlines, ettersom han tydelig har satt mangfold over sikkerheten til passasjerer og mannskap.

Det var etter nok en nestenulykke med et United Airlines fly som skyldes en inkompetent flybesetning. Schneider skriver at Kirby burde heller gå tilbake til det han liker best, nemlig å opptre som drag queen. Da hadde en video sirkulert på sosiale medier hvor han danser i «drag.»

Ingen av oss er overrasket og mange tenker som Scheider. Det blir lenge til en flytur innenlands i USA.

Identitetspolitikk kan være årsaken til en økning i nestenulykker med passasjerfly i USA

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.