USA har bedt Sikkerhetsrådet om at Bidens våpenhvileforslag tas opp til avstemning. Den israelske regjering er skeptisk. Forslaget er en type bordet-fanger-plan der det vil bli uhyre vanskelig å starte krigen igjen. Hamas kan på sin side bruke gislene som forhandlingskort.

– USA har i dag bedt Sikkerhetsrådet gjennomføre avstemning til støtte for forslaget som ligger på bordet, sa den amerikanske FN-delegasjonens talsmann Nate Evans søndag.

Han har ikke oppgitt noen dato for når USA ønsker avstemningen gjennomført.

Det amerikanske forslaget tar til orde for umiddelbar våpenhvile mellom israelske styrker og Hamas, samt løslatelse av gisler.

Før helgen oppfordret USAs president Joe Biden og en rekke europeiske og latinamerikanske ledere Hamas og Israel til å godta det amerikanske forslaget til våpenhvile. (NTB)

Hamas har ennå ikke svart og det gir Israel tid. Netanyahus regjering opplever at Det hvite hus driver et renkespill for å felle den og få til et nyvalg som setter Israel på vei mot tostatsløsning.

Et stort usikkerhetsmoment for Biden er at mange gjennomskuer planen og det kan gi en svak Biden et backlash på hjemmebane. Først nektet han Israel våpen, nå vil han tre en løsning ned over hodene deres.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.