NTB

Prisen på norsk kongekrabbe presses ned av konkurranse fra Russland, som har fremskyndet kongekrabbefisket med to måneder.

Russland har endret startdatoen for sitt kongekrabbefiske fra 1. september til 1. juli, noe som presser ned prisene globalt. Dette gjør at også de norske prisene presses ned, skriver NRK.

I mai var det en rekordhøy eksportpris på kongekrabbe, med 723 kroner per kilo. Norges Råfisklag meldte før helgen at den nye minsteprisen på hannkrabber over 3,2 kilo er 390 kroner per kilo.

– Det er vanskelig å si noe sikkert om juni vil bli en svakere eksportmåned enn mai på nåværende tidspunkt. Likevel er det en del ting nå i begynnelsen av juni som tyder på at det kan bli utfordrende, sier Marte Sofie Danielsen, som er ansvarlig for skalldyr i Norges sjømatråd.

– Allerede i slutten av mai spredte det seg usikkerhet i markedene knyttet til rykter om at russisk fiskeri skal begynne tidligere i år enn vanlig. Dette gjorde det vanskeligere å få solgt norsk krabbe til den høye prisen som var i mai, sier Danielsen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.