BBCs tv-anker Helena Humphrey spurte en vantro IDF-talsmann Jonathan Conricus om IDF kunne advart sivile Gaza-beboere før de slo til for å befri gislene. Conricus forsøkte å forklare at da ville det ikke vært noen å befri: Gislene ville vært drept, av de samme sivile som holdt dem fanget.

«Ville det ha vært en advarsel til de sivile [Gaza-innbyggerne] om at de måtte komme seg ut i tide?» spurte BBC-anker Helena Humphrey tidligere IDF-talsmann Jonathan Conricus under et intervju nylig.

«Selvfølgelig kan vi ikke forvente at Israel skal advare i forkant av et angrep for å hente ut eller redde gisler, for da ville terroristene drepe gislene, og det ville virke mot sin hensikt», svarte han.

Mediene fokuserer på sivile tap uten å stille spørsmål. Conricus måtte fortelle BBC-ankeret hvorfor det var så mange sivile ofre.

… «De israelske gislene ble holdt og fengslet av sivile palestinere i et sivilt palestinsk område, og selv om ethvert tap av menneskeliv er beklagelig, mener jeg at vi må undersøke hvem det egentlig var som holdt disse sivile israelerne fengslet i åtte måneder? Hvorfor gjorde de det? Hvilken rolle spilte det omkringliggende samfunnet og de hundrevis, om ikke tusenvis, av palestinerne som helt sikkert var klar over at disse israelske gislene ble holdt i deres midte, og hvorfor var de medskyldige med Hamas?» spurte han.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.