Philip de László (1869–1937), portrett av Lord Balfour (1914), Trinity College, Cambridge. Ødelagt av Palestina-aktivister i 2024.

Lord Arthur Balfour (1848–1930) er mest kjent for en erklæring han gav som Storbritannias utenriksminister i 1917, da han på den britiske regjeringens vegne gav støtte til ideen om å opprette et nasjonalhjem for jøder i det senere britiske mandatområdet Palestina, som har vært historisk grunn for jøder i titusenvis av år.

Selve bildets eksistens var i dagens politiske klima en provokasjon for Palestina-aktivister, som spraymalte og skar opp bildet den 8. mars 2024. De er flinke til å ødelegge ting, men ikke til særlig mye annet.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.