Under et møte mellom USAs utenriksminister Antony Blinken og arabiske kolleger i Riyadh i slutten av april, kom det en real utblåsning fra De forente arabiske emiraters utenriksminister overfor en høytstående palestinsk tjenestemann, skriver The Times of Israel.

Krangel for åpen scene

Sjeik Abdullah bin Zayed sa under møtet at de palestinske selvstyremyndighetene (PA) ikke evnet å reformere seg, han kalte dem med henvisning til korrupsjonsnivået «Ali Baba og de 40 røverne» og sa at hele den palestinske ledelsen er «ubrukelig»:

– Hvorfor skulle De forente arabiske emirater ønske å finansiere dem?


Generalsekretæren i Den palestinske frigjøringsorganisasjonens eksekutivkomité, Hussein al-Sheikh, en nær medarbeider av Mahmoud Abbas, svarte at ingen kunne diktere hvordan de skulle gjennomføre sine reformer.

Tynnslitt tålmodighet

Begge parter forlot rommet i sinne og kom senere tilbake ba om unnskyldning for å ha kranglet for åpen scene.

PA har spesielt efterat Abu Dhabi normaliserte båndene til Israel i 2020, hatt et anstrengt forhold til De forente arabiske emirater. Det personlige forholdet mellom Abbas og Emiratenes president Mohammed bin Zayed er allment kjent som kjølig.

Ifølge Times of Israels kilder er tålmodigheten med de palestinske selvstyremyndighetene tynnslitt i alle de land som var til stede på møtet – Saudi-Arabia, Egypt, Jordan og Qatar.

Advarte Europa 

Abdullah bin Zayed er kjent for å si det som det er. I 2017 advarte han Europa mot islamsk terror:

– Vi vil se langt flere terrorister i Europa på grunn av svake ledere som prøver å være politisk korrekt – eller som innbiller seg at de kjenner Midtøsten og islam.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.