Den arabiske liga gikk ikke med på De palestinske selvstyremyndighetenes krav om å fordømme avtalen mellom Israel og De forente arabiske emirater, som skal undertegnes i Det hvite hus i neste uke. Fotomontasje: Churchleaders.com

Den arabiske liga gikk ikke til fordømmelse av avtalen mellom De forente arabiske emirater og Israel, slik De palestinske selvstyremyndighetene krevde på onsdagens utenriksministermøte, som ble gjennomført som en videokonferanse.

Al-Jazeera skriver at de arabiske utenriksministerene, som representerer 22 muslimske land, diskuterte spørsmålet i tre timer. Under møtet gikk De palestinske selvstyremyndighetene med på å nedtone sine krav om en fordømmelse, men likefullt valgte flertallet av landene å utelate de palestinske kravene i sitt sluttkommuniké.

«Discussions regarding this point were serious. It was comprehensive and took some time. But it did not lead in the end to agreement about the draft resolution that was proposed by the Palestinian side,» Arab League Assistant Secretary-General Hossam Zaki told reporters.

After a three-hour discussion, both Palestine and the Arab countries agreed not to include a clear condemnation of the UAE-Israel deal, he said.

Den palestinske delegasjonen fikk støtte fra Saudi-Arabia i sitt krav om en egen palestinsk stat, men måtte samtidig tåle at flere, ikke navngitte, arabiske land forsøkte å få utenriksministerene til å rose avtalen, som bærer navnet Abraham Accord.

Some Arab states, however, attempted to add some provisions to give a form of legitimacy to the normalisation agreement. He did not name the countries.

«In response, Palestine presented a draft resolution that condemns the UAE-Israel normalisation deal,» Aklouk said. «The Arab countries, however, voted down the draft.»

Arab League: Ministers agree not to condemn UAE-Israel deal

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!