NTB

EU-kommisjonen vil anbefale at medlemskapssamtaler med Ukraina starter denne måneden, får Financial Times opplyst av tre kilder med kjennskap til samtalene.

Ukraina søkte om medlemskap i unionen kort tid etter at Russland innledet sin fullskala invasjon av landet i februar 2022, og landet ble gitt kandidatstatus sammen med Moldova noen måneder senere. Året etter fulgte Georgia etter.

EU-kommisjonen presser på for å innlede formelle forhandlinger med de ukrainske og moldovske regjeringene denne måneden, og fredag vil den erklære at Ukraina nå oppfyller kriterier om blant annet korrupsjonstiltak og lobbyvirksomhet, skriver Financial Times. Tidligere har også Politico meldt at EU ville starte medlemskapssamtalene i juni, og at tjenestepersoner i EU har lagt press på Ungarn til å godta det neste skrittet i prosessen mot ukrainsk EU-medlemskap.

Avisa skriver også at Georgia, som nylig innførte en såkalt utenlandsk agent-lov etter advarsler fra EU og vestlige land, vil ikke få et slikt grønt lys fredag, når kommisjonen legger fram sine vurderinger.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.