NTB

Barn som raner barn er svært alvorlig, mener politiet. De ber om ytterligere bruk av lukkede institusjoner i barnevernet.

– Politiet ser med stort alvor på alle de som blir utsatt for denne alvorlige kriminaliteten, sier leder for felles enhet for forebygging, Jane Bechmann Dahl, i en pressemelding.

Oslo politidistrikt opplyser at det har vært en stor økning i den registrerte kriminaliteten blant de yngste i alle tre kommuner. For gruppen 10–14 år har antall anmeldelser økt sammenlignet med tallene for fem år siden.

«Spørsmålet rundt behovet for ytterligere bruk av lukkede institusjoner i barnevernet er høyst reell for et fåtall av de barna som samfunnet ellers ikke klarer å følge opp,» skriver politiet i sin pressemelding.

Politiet mener bruk av lukkede institusjoner vil gi hjelpeapparatet rundt de unge rom til å komme i en bedre posisjon for å gi hjelp, omsorg og beskyttelse.

– Oslo politidistrikt er bekymret for kapasiteten for antall fengselsplasser for mindreårige. Vårt inntrykk er at plassene raskt fylles opp av personer som skal inn for å sone. Det er også problematisk at det ikke finnes nok varetektsplasser, sett økningen i ungdomskriminaliteten i Oslo, sier Bechmann Dahl.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.