NTB

Den tidligere britiske marineoffiseren Matt Croucher, som tjenestegjorde i Irak og Afghanistan, har sittet fengslet i Dubai i sju måneder, anklaget for spionasje.

Ifølge The Times ble 40-åringen pågrepet i november. Da ble han siktet for å «med vilje og på ulovlig vis ha skaffet seg tilgang til et telekommunikasjonsnettverk». Videre heter det at han ble nektet fra å forlate De forente arabiske emirater etter å ha fått passet sitt beslaglagt.

Croucher jobber som sikkerhetskonsulent med Storbritannia som base, og ble avhørt om sine koblinger til det britiske forsvarsdepartementet, men det har ikke kommet mer informasjon om spionasjeanklagene. Crouchers familie er svært urolige og omtaler anklagene som latterlige påfunn.

– Vi forstår ikke hvorfor det tar Dubais myndigheter så lang tid å behandle denne saken. Det er en sak vi mener er funnet på og latterlig, sier familien i en uttalelse.

Ifølge The Times bodde Croucher i Dubai fra 2014 til 2021, der han jobbet med myndighetene om «sikkerhetsrelaterte saker».

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.