NTB

Kina reagerer kraftig etter meldingen om at britisk politi har pågrepet en mann i 20-årene som de mener har drevet spionasje for Kina i Parlamentet.

– Påstanden om at Kina er mistenkt for å ha stjålet britisk informasjon, er fullstendig oppdiktet og ikke noe annet en ondsinnede bakvaskelser, sier en talsperson for Kinas ambassade i London i en uttalelse søndag kveld.

I uttalelsen blir britene anklaget for å drive politisk manipulering, og saken hevdes å være en politisk farse som britene selv har stelt i stand.

Det britiske mannen ble pågrepet i sin egen bolig i Edinburgh allerede i mars i år, men det var først i helgen at politiet gikk ut og gjorde saken offentlig kjent. Sunday Times
meldte samtidig at mannen jobber som utreder i Parlamentet.

Ifølge britisk politi ble en annen mann i 30-årene pågrepet samtidig. Begge er sluppet fri mot kausjon fram til oktober.

Under helgens G20-møte i India tok Storbritannias statsminister Rishi Sunak opp saken med Kinas statsminister Li Qiang. Han sa blant annet at britiske myndigheter er sterkt bekymret for det han mener er kinesiske innblanding i det britiske demokratiet.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.