Militante Hamas-medlemmer marsjerer bevæpnet og maskert i Gaza den 28. oktober 2021. Foto: Adel Hana / AP / NTB.

Etterforskning av et mistenkt Hamas-nettverk i Tyskland tyder på at den palestinske terror­organisasjon­en, som hittil kun har operert i Midtøsten, planlegger angrep mot jødiske og amerikanske mål på tysk jord.

Det går frem av opplysninger fra etterforskningen av arresterte terrormistenkte i Tyskland og Nederland som Welt am Sonntag har fått kjennskap til.

Nettverket ser ut til å ha fattet interesse for den israelske ambassaden i Berlin og en amerikansk militærbase i delstaten Rheinland-Pfalz.

Israel hadde allerede i fjor advart de europeiske landene om at Hamas hadde etablert nettverk i vår verdensdel, og det er noen av personene som fra tid til annen arresteres i antiterror-razziaer i Tyskland, som ser ut til å bekrefte advarselen.

25. oktober 2023 laster Ibrahim El-R. opp et nytt bilde på Facebook-siden sin. Det viser en ridder med sverd. Over det står det skrevet på engelsk: «Noen må begynne. Noen må ta ansvar og gjøre det som er riktig, fordi det er riktig.» Mindre enn to måneder senere blir 41-åringen arrestert i Berlin. Politiet ransaker en leilighet som tilhører den libanesiskfødte mannen i bydelen Kreuzberg. Politiet foretar også razziaer hos to av mannens nære bekjente. De tre mennene blir deretter fremstilt for en etterforskningsdommer og varetektsfengslet.

Dette skal bli begynnelse på kartlegging av et enda større nettverk som mistenkes å tilhøre Hamas, der meldinger som blir gitt på Facebook, i realiteten er å anse som instruksjoner om å drepe jøder og amerikanere.

I henhold til etterforskerne var nettverket blitt instruert til å etablere et lager i Europa for oppbevaring av våpen, som i en senere fase skulle transporteres til Berlin med sikte på angrep mot jødiske institusjoner.

Det kartlagte nettverket har forbindelser til Midtøsten:

Internasjonaliseringen kontrolleres i Sør-Libanon. En mann ved navn Khalil Hamed Al Kharraz, også kjent som Abu Khaled, fungerte som nestkommanderende for Hamas’ militære arm, «Qassam-brigadene», i avdelingen der.

Avlytting av nettverket i Tyskland stadfestet forbindelsen, og etterforskerne mener også å ha kartlagt hvem som skulle gå til angrep.

Det betyr i så fall at Hamas også har siktet seg inn mot Europa. Da vil Vesten stå overfor en ny dimensjon av terror, skriver Welt am Sonntag.

 

Kjøp Ruud Koopmans’ bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.